<Kylpylähotelli Sani, Kalajoki
Osoite: Jukutie 5, Kalajoki
Rakennuttaja: Kalajoen kaupunki ja KOY Kalajoen Kylpylähotelli
Rakennustoimenpide: Uudisrakennus
Valmistumisvuosi: 2007
Kerrosala: 5127 m²
Tilavuus: 20050 m³
Arkkitehti: Arkkitehtuuritoimisto Juha Paldanius Ky
LVIA-suunnittelu: LVI-Sasto Ky
Meriluontokeskuksen näyttelyn suunnitteli Arkkitehtitoimisto M3
Hiekkasärkän päälle rakennettu kiinteistö käsittää 72 huoneen kylpylähotellin, aula- ja ravintolatilat, meriluontokeskuksen näyttelytilat, toimisto- ja neuvottelutilat, siipohallin sosiaalitiloineen sekä yhdysputken kylpylään.
Hotellihuoneista suurimmalla osalla on oma lasitettu parveke merinäköalalla. Tapahtumatorin puolelle sijoittuu 24 huonetta, joihin avaruutta antavat ranskalaiset parvekkeet. Hotellin merkittävin asiakasryhmä loma-aikana ovat lapsiperheet, jotka viihtyvät SaniFani -kylpylässä ja JukuJukumaa -vesipuistossa. Loma-aikojen ulkopuolella asiakkaat ovat seniori- ja kokousryhmiä, joita lähellä sijaitseva golfkenttä vetää puoleensa. Kokousvieraille on tarjolla 10 erilaista kokoustilaa, joista suurin on 350 paikkainen Aaltosali.
Metsähallituksen omistuksessa oleva Meriluontokeskus esittelee kalajokista luontoa monipuolisesti. Pysyvässä näyttelyssä esitellään Perämeren rannikon omaperäistä luontoa, maankohoamista, hiekkadyynien muodostumista, kasvistoa, eläimistöä ja seudun kalastushistoriaa. Näyttely on rakennettu pystysuoraan tilaan kolmeen kerrokseen, tilaa on yhteensä 1383m². Pysyvän näyttelyn lisäksi tilaa on myös vaihtuville näyttelyille. Keskus tavoittelee 65 000-70 000 kävijää vuodessa.
Hotellin paikalla oli aiemmin SaniFani -kylpylän huuhteluveden tasausaltaat, joiden tilalle suunniteltiin maanalaiset pumppaamot, jotka toimivat samalla tasaussäiliöinä. Rakennuksen vesijohtojen nousulinjat ovat sijoitettu avattaviin tekniikkakomeroihin piilevien vuotoriskien minimoimiseksi, putket ja venttiilit ovat näin myös helposti huollettavissa. Vesijohtoverkosto varustettiin paineenkorotus asemalla.
Kiinteistön hanavalinnoissa huomioitiin käyttömukavuus ja vedensäästö, siksi hotellihuoneisiin valittiin termostaattiset suihkuhanat ja yleisiin tiloihin elektroniset hanat.
Vesikatolta on sisäpuolinen vedenpoisto, joka on toteutettu UV-järjestelmänä. Kattovesien poistossa haluttiin minimoida riskit ja järjestelmän toimivuus varmistettiin kaivojen tuplaamisella.
Kiinteistön lämmitysmuoto on kaukolämpö ja lämmönjako tapahtuu pääosin radiaattoreilla. Näyttelytiloissa ja Siipohallissa on vesikiertoinen lattialämmitys. Rakennuksessa on keskitetty jäähdytysjärjestelmä. Ilmanvaihdossa on tuloilman jäähdytys, toimisto- ja hotellihuoneissa on jäähdytyspalkit. Näyttelytilojen jäähdytys on toteutettu puhallinkonvektoreilla. Ilmanvaihto on toteutettu viidellä tulo-poisto kojeella, kokonaisilmamäärä on noin 8 m³/s.
Hotelli on käytössä pääsääntöisesti kesällä, siksi suunnittelussa kiinnitettiin huomiota energianhallintaan. Hotellihuoneiden ja toimistojen lämpötilaa voidaaan hallita rakennusautomaation avulla ja hotellihuoneiden ilmanvaihto voidaan kerroksittain poistaa toiminnasta.
Rakennusautomaatio on toteutettu neljällä alakeskuksella sekä valvomolla. Hotellihuoneiden ja toimistojen huonesäätimet ovat liitetty väylätekniikkaa hyödyntäen rakennusautomaatiojärjestelmään. Rakennusautomaatiolla hallitaan ilmanvaihtoa, lämmitystä, jäähdytystä ja valaistusta. Rakennusautomaation kautta voidaan hallita myös palopeltejä, jotka on toteutettu sähköisillä ohjauskeskuksilla.
Palvelut
Kiinteistön elinkaaren kaikkiin vaiheisiin taloteknisten järjestelmien suunnittelu, konsultointi ja valvonta
LVIAJS-suunnittelu. LUE LISÄÄ >
Taloteknisiin järjestelmiin liittyvä konsultointi ja valvonta LUE LISÄÄ >
LVI-Sasto tekee myös sinun projektissasi huolellista työtä — varmalla ammattitaidolla ja monipuolisella kokemuksella.
Yhteystiedot
Mikä kysymys onkaan kiinteistön taloteknisiin järjestelmiin liittyen, ota yhteyttä asiantuntijaamme.