<Suomen ensimmäisiä yhtenäisperuskouluja, Kaakkurin koulukeskus

Osoite: Pesätie 15, Oulu
Rakennuttaja: Oulun kaupunki / Tekninen keskus / Tilapalvelut
Rakennustoimenpide: Uudisrakennus
Valmistumisvuosi: 2004
Bruttoala: 13 929 m²
Tilavuus: 64 868 m³
Arkkitehti: Arkkitehtitoimisto Pekka Lukkaroinen Oy
LVIA-suunnittelu: LVI-Sasto Ky

Kaakkurin koulukeskus ja Kaakonpojan päiväkoti on Suomen ensimmäisiä yhtenäisperuskouluja. Rakennuksessa on peruskoulun koululuokat 1-9 luokka-asteisiin asti, erityisluokkia sekä päiväkoti.

Yhtenäisperuskoulu on kaikkiaan noin tuhannen ihmisen yhteisö, joista koululaisia on noin 800, päiväkotilapsia noin sata ja henkilökuntaa noin sata. Koulun keittiö on lisäksi Oulun eteläisen alueen aluekeittiö, jossa tehdään ruoat myös monelle muulle kaupungin laitokselle.

LVI-tekniikan osalta Kaakkurin koulussa on lukuisia normaalista poikkeavia ratkaisuja johtuen erityisen vaativasta arkkitehtuurista. Kokonaisuutena LVI-tekniikan suhteen kohteesta tuli toimiva ja laadukas.

Lämmitysmuotona on kaukolämpö, tilausteho noin 2,7 MW. Lämmönjako on toteutettu pääosin radiaattoreilla, päiväkodin puolella on lisäksi vesikiertoinen lattialämmitys. Auloissa ja käytävillä, joissa suuret ikkunat ulottuvat lattiaan saakka on radiaattorit upotettu lattiassa oleviin kaukaloihin joissa on ritiläkannet. Lämmön säätö on näissä tapauksissa hoidettu rakennusautomaation kautta.

Vesi- ja viemärijohdot ovat tehty kupariputkella ja kytkentä johdot muoviputkella uppoasennuksena, koska kyseessä on peruskoulu ja suunnitteluratkaisut ovat pyritty saamaan peruskoulun kestäviksi. Teknisiin tiloihin sekä fysiikan ja kemian tiloihin on suunniteltu hätäsuihkut sekä viemäreihin tarvittavat lian erottimet tilan käyttötavan mukaan.

Ilmanvaihtojärjestelmä on hajautettu järjestelmä, jossa kohde on jaettu 10 keskuskojeen alle. IV- konehuoneita on viisi kappaletta. Kokonaisilmamäärä on noin 45 m³/s. Ilmanjako on toteutettu sekoittavana, lukuunottamatta suuria saleja ja auditorioa, joissa on syrjäyttävä ilmanvaihto. Liikuntasaleissa on tuloilman höyrykostutus. ATK-tiloissa on suorahöyrystys jäähdytys tuloilman osalla. Noin 6000 m²:n tuuletetun alapohjan ilmanvaihto on varmistettu kuudella ulkolämpötilan mukaan ohjattavalla huippuimurilla.

250 m²:n laajuisessa laitoskeittiössä on noin 100 m²:n ilmastointikatto. Keittiössä on neljä kylmiötä ja yksi pakastehuone. Kylmälaitteiden kompressorilauhduttimet ovat sijoitettu IV-konehuoneeseen. Keittiön viemäreiden ja lattiakaivojen materiaali on RST aina viiden m³:n rasvanerotuskaivoon saakka. Keittiön tuloilma on jäähdytetty suorahöyrystyspatterilla.

Teknisiin tiloihin on suunniteltu purunpoistojärjestelmä lämmöntalteenotolla, happi- ja asetyleeni verkostot, nestekaasuverkosto sekä paineilmaverkosto. Teknisissä tiloissa on lisäksi lukuisia kohdepoistojärjestelmiä.

 

Palvelut

Kiinteistön elinkaaren kaikkiin vaiheisiin taloteknisten järjestelmien suunnittelu, konsultointi ja valvonta

LVIAJS-suunnittelu LUE LISÄÄ >

Taloteknisiin järjestelmiin liittyvä konsultointi ja valvonta LUE LISÄÄ >

LVI-Sasto tekee myös sinun projektissasi huolellista työtä — varmalla ammattitaidolla ja monipuolisella kokemuksella.

Yhteistyön alkuun pääset soittamalla  p. 0207 614 990

 

Yhteystiedot

Mikä kysymys onkaan kiinteistön taloteknisiin järjestelmiin liittyen, ota yhteyttä asiantuntijaamme.

OTA YHTEYTTÄ >