<Uimahalli, liikuntakeskus ja kansainvälisen tason urheilustadion Raatissa

Osoite: Raatintie 2, Oulu
Rakennuttaja: Oulun tilakeskus
Rakennustoimenpide: Saneeraus ja laajennus, stadion- ja harjoituskentän kunnostus
Valmistumisvuosi: uimahalli 2010, stadion ja harjoituskenttä 2011
Kerrosala: 6598 m² (laajennusosa 4542 kem²)
Tilavuus: 37890 m3
Arkkitehti: Siren Arkkitehdit Oy
LVI-suunnittelu: LVI-Sasto Oy

Kokonaisuudessaan 21,5 miljoonaa euroa maksanut Raatin stadionin ja uimahallin peruskorjauksen ja laajennuksen suunnittelu aloitettiin keväällä 2007. Hanke valmistui kokonaisuudessaan syksyllä 2011 kun kolmivaiheisen työmaan viimeinen vaihe eli uimahallin edessä oleva kenttä muuttui tekonurmipintaiseksi jalkapallokentäksi. Ensimmäisen vaiheen rakennustyöt aloitettiin uimahalli- ja liikuntatiloissa keväällä 2009.  Toisessa vaiheessa rakennettiin stadion ja parkkipaikat. Täysin uusittu stadion täyttää jalkapallon liigatason ja yleisurheilun kansainvälisten kilpailujen vaatimukset. Stadionilla on täysimittainen jalkapallokenttä, mondo-päällysteinen juoksurata ja yleisurheilun suorituspaikkoja. Uusituissa katsomoissa istumapaikkoja on yhteensä 4800. Uutta on kaukolämmön paluukierrolla toimiva kentän lämmitysjärjestelmä ja viereisestä Oulujoen suistosta vettä ottava kentän automaattinen kastelujärjestelmä.

Uimahalli peruskorjattiin kokonaan ja sinne rakennettiin lisää allastilaa, uusi kuntosali ja liikuntasali. Uimahallin laajennusosalla on kuntouintiallas, kylmäallas ja lastenallas Uusiksi meni myös koko talo- ja allastekniikka.

Ilmanvaihtotekniikan suunnittelu oli tilojen ahtauden lisäksi mittava tehtävä muun muassa siksi, että ilmamäärät ovat uimahallissa suuria. Vanhan uimahallin kerroskorkeudet ovat todella matalat, mikä aiheutti miettimistä esimerkiksi reittien löytämisessä. Haastetta suunnitteluun ja työmaalle toi myös rakennuksen monimuotoisuus.

Uima-allasosastojen lämmitys jaettiin ilmalämmitykseen ja osittaiseen lattialämmitykseen. Hallien sisälämpötila on lähelle 30 astetta, mikä asettaa kaikki rakenteet lujille. Ilmanjaossa uimareille tulee vakiolämpöistä ilmaa altaan keskiosaan yläpuolisena puhalluksena.

Uuden kuntosalin ja monitoimisalin ilmanvaihdon ilmamäärää säädetään tarpeen mukaan. Tiloista mitataan lämpötilaa ja hiilidioksidipitoisuutta, joita pyritään rajaamaan ilmanvaihdon määrää säätämällä.

Raatti ei ole varsinaisesti suojeltu rakennus, mutta uimahallin alkuperäiset aula- ja allastilat säilytettiin kaupunkikuvallisten arvojen takia edelleen 50-lukua henkivänä ja sodanjälkeisestä funkkistyylistä pyrittiin pitämään kiinni.

 

Palvelut

Kiinteistön elinkaaren kaikkiin vaiheisiin taloteknisten järjestelmien suunnittelu, konsultointi ja valvonta

LVIAJS-suunnittelu LUE LISÄÄ >

Taloteknisiin järjestelmiin liittyvä konsultointi ja valvonta LUE LISÄÄ >

LVI-Sasto tekee myös sinun projektissasi huolellista työtä — varmalla ammattitaidolla ja monipuolisella kokemuksella.

Yhteistyön alkuun pääset soittamalla  p. 0207 614 990

 

Yhteystiedot

Mikä kysymys onkaan kiinteistön taloteknisiin järjestelmiin liittyen, ota yhteyttä asiantuntijaamme.

OTA YHTEYTTÄ >